Tarikh kemaskini laman sesawang : 30 Mei 2017

Penulis: Norhayati Daud

Tahun: 2017

Bidang: Biologi

Perkembangan sains dan teknologi telah mendorong para pendidik agar dapat menyediakan situasi pengajaran dan pembelajaran yang lebih menarik minat pelajar supaya institusi pendidikan tidak dianggap membosankan. justeru, pendedahan dan kefahaman terhadap bidang bioteknologi tumbuhan amatlah penting untuk diterapkan kepada semua individu yang baharu saha mengenali bidang ini. Atas tujuan tersebut, penulis mengambil inisiatif untuk menghasilkan buku ini bagi menerangkan asas teknik kultur tisu yang mana merupakan aspek penting dan perlu diambil perhatian dalam pembelajaran dan pengajara khususnya bidang bioteknologi tumbuhan. Buku ini ditulis untuk pelajar universiti yang mengambil kursus bioteknologi dan guru-guru serta pembantu makmal di sekolah yang ingin mendapatkan pengetahuan asas tentang bioteknologi tumbuhan. Di samping itu, ia juga berguna bagi membantu individu yang berminat dengan teknik kultur tisu. Penulisan buku ini berdasarkan pengalaman penulis sebagai pensyarah biologi, pengalaman penulis sebagai penyelidik dan semasa mengikuti cuti sabatikal dalam bidang bioteknologi tumbuhan.

Pengenalan Kultur Tisu Tumbuhan

Keperluan Asas dalam Kultur Tisu