Jualan Online

Pencapaian

 

Kategori

Agama

Fizik

Komunikasi

Seni

Terjemahan

Bahasa & Sastera

Geografi

Matematik

Teknologi Maklumat

Modul

Biologi

Kanak-kanak

Pendidikan

Umum

Kimia

Sains Sukan

Khas

eBook

Citra Komsas

ISBN: 983-2620-60-0

Penulis: Nik Hassan Basri bin Nik Ab. Kadir

Tahun: 2005

Bidang: Bahasa dan Saster

RM 25.00     RM 20.00

Beli

Sinopsis

Kandungan

Citra Komsas Mengandungi 12 bab dan disusun khusus untuk memenuhi keperluan guru-guru, bakal-bakal guru, pelajar universiti dan maktab-maktab perguruan dan sesiapa yang berminat terhadap pengajaran dan pembelajaran komponen kesusasteraan Melayu (komsas) bagi memperlengkap pengatahuan dan persedian untuk mengajar subjek Bahasa Melayu dengan yakin.

Citra komsas ini membincangkan pelbagai aspek penting yang terkandung dalam komsas dan Sukatan Peljaran Bahasa Melayu Kurikulum Bersepadu Sekolah Menengah. Contoh-contoh konkrit yang dipetik daripada genre kesusasteraan Melayu yang menjadi teks komsas,seperti yang ditetapkan bagi tingkatan satu hingga lima telah digunakan untuk memudahkan para pembaca memahami sesuatu idea atau konsep yang dibincagkan. Yang lebih praktik lagi Citra Komsas dilengkapkan dengan contoh-contoh persediaan mengajar komsas mengikut format terkini berpandukan Huraian Sukatan Pelajaran Bahasa Melayu. Persediaan mengajar ini sangat berguna dan dapat membantu para guru, bakal guru dan pelajar IPT bagi menyempurnakan tugasan dan hasil kerja mereka.

Oleh sebab buku seumpama ini belum banyak ditulis, maka Citra Komsas ini insya-Allah dapat menangi masalah yang ada dan amat bermanfaat digunakan sebagi rujukan oleh guru-guru, pelajar IPT, pengkaji bahasa dan sastera, pencinta bahasa, sastera dan budaya, ahli bahasa dan juga semua golongan pembaca.

Citra Kesusasteraan Citra Prosa Citra Puisi Citra Komsas Citra Sari Komsas Citra Interkomsas Citra Kajian Citra HSPBM Pendekatan Komsas Kaedah Komsas Tugas Guru Komsas Persediaan Mengajar Komsas

Buku yang berkaitan

Hubungi Kami

Info: Tarikh kemaskini website pada 30 Januari 2018

PENERBIT UPSI

Peneraju Penerbitan Bertaf Dunia

HUBUNGI KAMI

Penerbit / Pejabat Karang Mengarang

Alamat

Universiti Pendidikan Sultan Idris

35900 Tanjung Malim

Perak Darul Ridzuan

Telefon

05-450 5600

Faks

05-459 5169

e-Mel

penerbit@upsi.edu.my

Hak Cipta © 2018 Penerbit UPSI | Reka Bentuk oleh Redzuan Shah, Penerbit UPSI.

Penafian: Universiti Pendidikan Sultan Idris dan Penerbit Universiti tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini.