Domain Penilaian dalam Teknologi Pendidikan

Penulis: Abdul Latiff Haji Gapor

Tahun: 2006

Bidang: Pendidikan

Buku ini bertujuan berkongsi maklumat dalam bidang teknologi pendidikan, khususnya dalam domain penilaian. Domain penilaian ialah satu daripada lima domain yang terdapat dalam bidang teknologi pendidikan. Penilaian juga terletak di bawah kegiatan penyeIidikan gunaan. Kegiatan penilaian wajar diberi perhatian dan tindakan secara berterusan sejajar dengan perkembangan ilmu yang telah menyemarakkan perubahan kandungan kurikulum dan strategi pelaksanaannya. Dapatan daripada kegiatan penilaian adalah penting untuk mempermudah para pembaca membuat keputusan bagi pertimbangan menambahbaikkan kualiti pendidikan, terutama dalam pengajaran dan pembelajaran.