Tarikh kemaskini laman sesawang : 30 Mei 2017

Penulis: Zamri Mahamod

Tahun: 2012

Bidang: Pendidikan

Buku ini menghuraikan dengan jelas dan mendalam pendekatan-pendekatan terkini yang

merangkumi pendekatan kontekstual, masteri, koperatif, kolaboratif dan konstruktif. Teknik-teknik P&P juga dihuraikan dengan terperinci agar dapat membantu para guru menjalankan P&P dengan lebih berkualiti. Di samping itu penulis juga menerangkan pelbagai kaedah dan strategi P&P yang boleh dipilih oleh guru-guru bagi menjayakan tugas di dalam kelas dengan lebih berkesan. Buku yang mengandungi 12 bab ini amat wajar dimiliki oleh setiap guru Bahasa Melayu sama ada di sekolah rendah ataupun sekolah menengah.