PENERBIT UPSI

Untuk Menjadi Peneraju dalam Penerbitan Ilmiah Bertaraf Dunia

Pencarian kata kunci, ISBN, tajuk buku, nama penulis dan sebagainya

Bahasa / Language

Tarikh kemaskini laman sesawang :7 September 2017

 

Agama

 

Bahasa & Sastera

 

Sains Sukan

 

Modul

 

Teknologi Maklumat

 

Biologi

 

Seni

 

Jurnal

 

Ekonomi

 

Fizik

 

Geografi

 

Umum

 

Terbitan Khas

 

Kanak-kanak

 

Kimia

 

Komunikasi

 

Matematik

 

eBook

 

Pendidikan

 

Buku Terjemahan

Matematik Untuk Ekonomi dan Perniagaan

ISBN: 978-967-460-211-6

Penulis: Ian Jacques

Penterjemah: Che Engku Mansoor Che Engku Ismail, Mohd Hasnan Hassan & Salahuddin Hassan

Tahun: 2017

Bidang: Terjemahan

RM 70.00 RM56.00

Sinopsis

Kandungan

Komen

Anda tidak perlu tercari-cari jika ingin meningkatkan keyakinan dalam matematik. Dalam buku ini, topik dibahagikan kepada bahagian yang ringkas supaya setiap teknik baharu yang anda pelajari tidak begitu menggentarkan. Ketika membaca buku ini, berhenti sejenak, dan semak apa yang anda fahami dengan menyelesaikan soalan latihan sehingga selesai, dan belajarlah mengikut kemampuan anda sendiri.

 

MyMathLabGlobal

Pembelajaran dalam talian dengan MyMathLabGlobal. Layari www.mymathlab.com/global - peluang anda untuk mendapatkan  semua sumber dalam talian bagi buku ini.

MyMathLab Global memberi anda peluang membuat latihan yang tiada hadnya, penyelesaian terbimbing dengan petua dan petunjuk untuk membantu anda menyelesaikan soalan yang mencabar, eBook secara interaktif dan rancangan pembelajaran peribadi untuk membantu anda menumpukan ulangkaji topik yang anda memerlukan paling banyak bantuan.

 

PERKARA-PERKARA DALAM EDISI INI

Jawapan kepada semua soalan kini dimuatkan di bahagian belakang buku ini supaya anda boleh menyemak kerja anda dengan mudah. Jalan kerja penyelesaian sepenuhnya kepada semua soalan latihan dan soalan teras disediakan di bahagian sumber dalam talian supaya anda boleh belajar daripada kesilapan anda.

Bab tambahan tentang pengaturcaraan linear dan dinamik kini dimuatkan dalam buku ini.

Setiap bab diakhiri dengan bahagian ringkas tentang matematik formal yang dirangka khusus bagi pelajar yang ingin meneruskan subjek ini dengan lebih lanjut.

 

 

IAN JACQUES ialah mantan pensyarah kanan di Conventry University. Beliau mempunyai pengalaman yang cukup luas dalam mengajarkan kaedah matematik kepada pelajar yang mengambil jurusan ekonomi. perniagaan dan perakauanan.

-null-

|

|

|

|

|

|

Soalan Lazim

Peta Laman

Dasar Privasi

Dasar Keselamatan

W3C Disability Access

Hak Cipta © 2016 Penerbit UPSI | Reka Bentuk oleh Penerbit UPSI

Penafian: Universiti Pendidikan Sultan Idris dan Penerbit Universiti tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini.