Menyediakan Objektif Pengajaran: Alat Penting untuk Mengembangkan Pengajaran dengan Berkesan

ISBN: 978-983-068-306-5

Penulis: Robert F. Mager

Tahun: 2009

Bidang: Terjemahan

Objektif pengajaran merupakan asas kepada pengajaran yang berkesan. Pengajaran yang dirangka dengan baik, membolehkan anda mengenal pasti isi kandungan yang sesuai untuk pengajaran anda, mengatur pengajaran mengikut cara yang sebaik mungkin dan menyediakan alat bantu untuk memastikan dengan tepat sama ada pengajaran yang dijalankan telah mencapai matlamatnya atau tidak. Buku paling laris yang permah ditulis tentang subjek ini, Menyediakan Objektif Pengajaran ialah panduan sistematik bagi mengenal pasti, memilih dan menulis objektif untuk pengajaran yang berkesan.