Bahasa Melayu

Penulis: Nazariah Abdul Samad, Mohammad Aziz Shah Mohamed Arip, Pau Kee

Tahun: 2010

Bidang: Komunikasi

Modul-modul Kelompok: Aplikasi Pendekatan dan Teknik Bimbingan adalah langkah proaktif untuk menggalakkan perbincangan, kajian-kajian dan penulisan ilmiah yang lebih mendalam dan menyeluruh mengenai modul-modul kelompok, kaunseling dan bimbingan. Bagi memantapkan aplikasi agar praktikal kepada pengguna, setiap bab membincangkan dengan jelas asas sesuatu kelompok dari segi objektif, strategi dan prosesnya. Buku ini dibahagikan kepada bab pengenalan dan tujuh modul iaitu Pengenalan Kelompok dan Modul-modul Kelompok, Modul Kelompok Suai Kenal, Modul Kelompok Membina Hubungan, Modul Kelompok Membina Kepercayaan, Modul Kelompok Menerokai Potensi Diri, Modul Kelompok Membina Konsep Kendiri, Modul Kelompok Renungan Kembali dan Modul Kelompok Penamatan.

-Tiada-