Modul Pentaksiran Alternatif: Sains Sukan Tingkatan 4

ISBN: 978-983-3759-77-4

Penulis: Julismah Jani et al.

Tahun: 2011

Bidang: Sains Sukan

Modul Pentaksiran Alternatif Sains Sukan Tingkatan 4 diterbitkan hasil daripada penyelidikan yang dijalankan oleh kumpulan penyelidik Fakulti Sains Sukan dan Kejurulatihan, Universiti Pendidikan Sultan Idris mengenai Reka Bentuk Pentaksiran Alternatif dalam Mata Pelajaran Sains Sukan Tingkatan Empat di sekolah menengah di Malaysia. Isu pelaksanaan pentaksiran berasaskan sekolah menjadi inspirasi kepada penulis untuk menghasilkan modul ini yang dijadikan sebagai satu inovasi baharu dalam memartabatkan kualiti pengajaran dan pembelajaran Sains Sukan di sekolah. Seharusnya mata pelajaran Sains Sukan kini diberi nafas baharu dari aspek pentaksirannya agar proses pengajaran dan pembelajaran yang dilalui oleh guru dan murid menjadi lebih bermakna dan menyeronokkan.