PENERBIT UPSI

Untuk Menjadi Peneraju dalam Penerbitan Ilmiah Bertaraf Dunia

Pencarian kata kunci, ISBN, tajuk buku, nama penulis dan sebagainya

Bahasa / Language

Tarikh kemaskini laman sesawang :7 September 2017

 

Agama

 

Bahasa & Sastera

 

Sains Sukan

 

Modul

 

Teknologi Maklumat

 

Biologi

 

Seni

 

Jurnal

 

Ekonomi

 

Fizik

 

Geografi

 

Umum

 

Terbitan Khas

 

Kanak-kanak

 

Kimia

 

Komunikasi

 

Matematik

 

eBook

 

Pendidikan

 

Buku Terjemahan

Numerasi Sekolah Rendah ISBN: 978-967-0480-47-3 Penulis: Siti Rahaimah Ali & Noraini Idris Tahun: 2014 Bidang: Pendidikan
RM 30.00 RM 24.00

Sinopsis

Kandungan

Komen

Numerasi Sekolah Rendah ialah sebuah buku yang membincangkan penggunaan model peringkat kefahaman numeras untuk mengetahui peringkat kefahaman murid sekolah rendah dalam numerasi. Model peringkat kefahaman numerasi ini adalah diharapkan menjadi panduan kepada guru bagi murid yang berada pada Tahun Empat kerana mereka ini telah selesai menjalani program LINUS (Literasi dan Numerasi) semasa mereka berada pada Tahun Satu sehingga Tahun Tiga, jadi melalui model ini diharapkan agar pada Tahun Empat diteruskan dengan model peringkat kefahaman numerasi untuk melihat peringkat perkembangan dalam proses pemikiran kreatif dalam menjawab soalan-soalan dalam numerasi. Selain penerangan tentang model peringkat kefahaman numerasi, buku ini juga menerangkan senario numerasi di Malaysia, kurikulum sekolah, proses pengajaran dan pembelajaran, teori-teori yang terlibat, nombor, asas pengiraan, pengukuran, bentuk dan ruang, kerangka model peringkat kefahaman numerasi dan penilaian. Diharapkan buku ini dapat menyumbangkan ilmu numerasi ini kepada guru kepada guru dan guru pelatih pendidikan metamatik sebagai rujukan untuk mereka mengetahui peringkat kefahaman numerasi sekolah rendah. Bahan yang ditulis dalam buku ini berfaedah untuk para penyelidik dan pelajar dalam bidang pendidikan di Institut Pengajian Tinggi dan Institut Pendidikan Guru yang ingin mengetahui peringkat kefahaman numerasi dalam proses pengajaran dan pembelajaran numerasi sekolah rendah.

Numerasi di Malaysia

Kurikulum Sekolah

Proses Pengajaran dan Pembelajaran

Teori-teori yang Terlibat

Nombor

Pengiraan

Pengukuran

Bentuk dan Ruang

Kerangka Model Peringkat Kefahaman Numerasi

Penilaian

|

|

|

|

|

|

Soalan Lazim

Peta Laman

Dasar Privasi

Dasar Keselamatan

W3C Disability Access

Hak Cipta © 2016 Penerbit UPSI | Reka Bentuk oleh Penerbit UPSI

Penafian: Universiti Pendidikan Sultan Idris dan Penerbit Universiti tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini.