Jualan Online

Bidang: Bahasa dan Sastera

RM 40.00    RM 38.00

Beli

Sastera Di Antara Percikan Pengurusan dan Kemanusiaan menghimpunkan sejumlah tulisan yang membincangkan secara kritis dan analitis biografi dan pemikiran tokoh pengarang, penerbit, penyair, ulama tokoh pendidik, sarjana bahasa dan sastera dengan menggunakan pelbagai teori dan pendekatan sastera. Tokoh pengarang dan masyarakat yang dikupas biografi dan mutiara pemikirannya termasuklah Syeikh Tahir Jalaluddin, Prof. Zulkifli Muhammad, Ahmad Lufti, Darwis Harahap Mohammad, Zam Ismail, Shaharom Husain dan sejumlah besar karya pengarang keluaran SITC, MPSI dan IPSI. Karya tokoh masyarakat dan pengarang yang diungkapkan dan dibicarakan dalam buku ini menyumbangkan sahamnya yang besar dan tersendiri dalam mengurus, memartabatkan dunia kesusasteraan dan kemanusiaan jiwa manusia di kalangan para pembaca secara serius dan konsisten dalam dunia kreativitinya.

﷯ Islam Hadhari: Definisi Dan Strategi

﷯ Pengantar

﷯ Penglibatan Sheikh Tahir Jalaluddin Al-Falaqi Al-Azhari dalam Bidang Pendidikan di Pulau Pinang

﷯ Zam Ismail Sebagai Novelis

﷯ Sumbangan Allahyarham Prof. Madya Dr. Darwis Harahap bin Mohamad dalam Bidang Bahasa dan Penulisan Kreatif

﷯ Pemikiran Bahasa Zulfikli Muhammad

﷯ Sumbangan Ibrahim Mahmood dalam Bidang Kemasyarakatan dan Pemikiran di Pulau Pinang

﷯ SITC-MPSI Pelopor Dunia Sastera Dunia

﷯Perbandingan Teks Drama "Keris Laksamana Bentan" (Karya Shaharom Hussain) dan "Julius Caesar" (Karya William Shakespeare)

﷯ Indeks

﷯ Senarai Karya

﷯ Biodata Penulis

Buku yang berkaitan

Info: Tarikh kemaskini website pada 30 Januari 2018

Peneraju Penerbitan Bertaf Dunia

Penerbit / Pejabat Karang Mengarang

Universiti Pendidikan Sultan Idris

35900 Tanjung Malim

Perak Darul Ridzuan

05-450 5600

Faks

05-459 5169

e-Mel

penerbit@upsi.edu.my

Hak Cipta © 2018 Penerbit UPSI | Reka Bentuk oleh Redzuan Shah, Penerbit UPSI.